130 seriematcher i rad

Idag rapporterar Stolt och trogen blå sin 130:de seriematch i rad på Twitter åt Trelleborgs FF. Det vill säga att samtliga seriematcher såväl hemma som borta under snart fem säsonger.

Allt tog sin början säsongen 2011. Första matchen som rapporterades var allsvenska matchen hemma mot Djurgårdens IF den 1 maj 2011. Matchen slutade med seger för Trelleborgs FF 3-2 men säsongen slutade i fiasko och nedflyttning till Superettan.

Den första tweeten

Där och då, för snart fem år sedan fanns inga drömmar, förhoppningar eller planer att åstadkomma något i den omfattning som gjorts hittills.

Stolt och trogen blå startades av TFF-supportern Kennet ”Nille” Nilsson. Allt sedan dess har Stolt och trogen blå drivits av mig, såväl Twitter som hemsida. Målet är och har alltid varit att stödja och främja klubben.

Twitter-kontot är sedan förra säsongen (2014) Trelleborgs FFs officiella och har idag strax över 600 följare som stadigt ökar (100 nya följare de senaste tre månaderna). Totalt har tweetsen cirka 100.000 visningar per månad och i snitt är det cirka 3.000 visningar per dag. Med andra ord så når tweetsen många i vårt avlånga land men även utanför Sveriges gränser.

Twitter-statistik för september 2015

Twitter-statistik - September 2015

Snart fem säsonger är alltså avverkade för Stolt och trogen blå och detta är bara början. Det finns inga planer på att sluta eller trappa ned på tempot. Det finns hela tiden en strävan om att bli bättre. Det handlar också mycket om att det ska vara roligt och det är fortfarande lika roligt nu som då.

Nästa säsong spelar Trelleborgs FF med största sannolikthet i Superettan och kommer att synas allt mer i media såväl i tidningar som på tv. Detta gör inte Stolt och trogen blå’s arbete mindre värt utan tvärtom. Det är lika viktigt att sprida information och nyheter om Trelleborg oavsett serie. Arbetet är aldrig förgäves – många bäckar små.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *