Är kvalplatsen inom räckhåll?

Vårsäsongen för Söderslätts stolthet har varit både upp och ned. TFF tagit poäng av topplag men tappat mot sämre lag, som man vanligtvis ska vinna emot. Det är precis som motivationen tryter mot sämre lag eller är det ren underskattning? I vilket fall som har klubben på nytt gjort en godkänd vårsäsong men hur långt kan det bära?

Inför höstsäsongen ligger Trelleborgs FF på en sjunde plats, bara fyra poäng från kvalplatsen till Allsvenskan. Är det realistiskt att tro på kvalplatsen? Alla har chansen. Det man bör lära sig är att alla verkar kunna slå alla i Superettan. Dessutom värvas det frisk under sommaruppehållet. TFF har dock inte agerat ännu och de är nog ganska nöjda med truppen som de har. Det är bara Filip Andersson som blivit utlånad, och Alexander Blomqvist och Dino Islamovic verkar stanna säsongen ut.

Det finns mycket som talar för Söderslätts stolthet. Oftast gör klubben en bättre höst än vårsäsong. Tittar man sedan på statistiken för vårsäsongen på till exempel 1×2.se, så ligger TFF med i toppen över bland annat gjorda mål och bollinnehav. Dessutom leder klubbens målmaskin Salif Camara-Jönsson skytteligan på 12 mål. Trots bra målskörd, skyttekung och mycket bollinnehav så har det långa stunder i flera matcher sett ineffektivt ut framåt och detta måste bli bättre.

Försvarsspelet har fungerat väl trots skador på bland annat Albin Nilsson och Robin Jakobsson. Veteranen Magnus Andersson och Alexander Blomqvist har bildat ett bra mittbackspar. Jakob Palander och Anton Tideman har gjort det bra som ytterbackar, bland annat har Tideman gjort två mål och Palander har gjort många fina inlägg. Vet i tusan om Albin är förstavalet längre, när Tideman gjort det så bra i hans frånvaro. Unga Marko Johansson i målet har visat klass men kan vara lite osäker stundtals. Kanske är orutinen som lyser igenom. Om inget annat lag ”haffar” Blomqvist i sommarens transferfönster och försvaret får vara intakt samt fortsätter utvecklas så kan det bli riktigt stabilt bakåt under hösten.

TFF avslutade vårsäsongen strålande med att slå serieledarna Brommapojkarna och tämligen enkelt. Det ska absolut ses som en skalp och något att bygga vidare på för hösten. Det handlar om att ha en hög lägsta nivå, vinna alla hemmamatcher samt ha samma inställning borta. Ingenting är omöjligt, och som sagt alla kan slå alla. Superettan är krigarserie.

Förra säsongen slutade Trelleborgs FF på en fin sjunde plats och det är imponerande som nykomling. Det kan absolut bli en bättre placering denna säsong. Minst topp fem är nåbart sett till truppens kapacitet och hur vårsäsongen har sett ut. Med bättre effektivitet sett till bollinnehavet och inga skador på tongivande spelare så är det fullt möjligt. Att greja kvalplatsen skulle vara ett fjäder i hatten och väl i kvalet kan allt hända. Det kommer verkligen att bli en spännande och intressant höstsäsong.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *