Redo för comebacken i svensk elitfotboll

I morgon är tre års väntan är över, när det åter spelas elitfotboll på Vångavallen. Det är en oerhört spännande säsong vi har framför oss och det är dags att skaka om Superettan. Och förutsättningarna att göra en bra säsong är goda, om inte mycket goda.

När Trelleborgs FF gör comeback i Superettan så har de en stor fördel. De har varit där förut och vet vad som krävs av varenda individ som är involverad i klubben. Det är trots allt bara fem år sedan som Söderslätts stolthet spelade i Allsvenskan och flera av dem som var med då är också med nu, men en serie lägre. Det gäller att just dessa träder fram och visar vägen så väl i fram- som motgång.

Precis som inför förra säsongen har Trelleborgs FF med Mattias Kronvall i spetsen gjort ett gediget värvningsarbete. Utöver att behålla viktiga och betydande spelare från förra säsongen, så har laget kompletterats med nya spelare av rätt typ. Marcus Pode, Mattias Håkansson, Alexander Blomqvist och Erik Andersson är utmärkande värvningar inför denna säsong. Den sistnämnda Erik Andersson är en supertalang som mycket väl kan blomma ut i Söderslätts stolthet.

Försäsongen har varit sisådär, där TFF har blandat och gett. Det som är positivt är de två sista träningsmatcherna mot Helsingborgs IF och FC Höllviken som har varit bra. Prestationerna i dessa två matcher är än bättre då flera ordinarie spelare har varit borta. Den träningsmatch som man helst glömmer är den borta mot Landskrona BoIS (förlust 4-0), den gjorde inte någon glad. Summeringen av försäsongen blev tre vinster, en oavgjord och fem förluster. Många av förlusterna har dock varit med uddamålet och motståndarna har överlag varit av högre rang än tidigare.

Vilka förväntningar kan vi ha på TFF? Hyfsat höga! Spelarmässigt kan TFF mäta sig väl med vilken Superettanklubb som helst. Det gäller dock att vara ödmjuk inför uppgiften som klubben har framför sig. Etablering är huvudmålet! Trots att TFF har varit i Superettan förr så handlar det om att bygga varsamt och långsiktigt. Men precis som förra säsongen ska inställningen vara att vinna alla matcher oavsett motstånd. Sett till spelarmaterialet och prestationen från förra säsongen så är Trelleborgs FF ett lag för övre halvan av tabellen. Detta om laget blir förskonade från skador och sjukdomar, det har varit tillräckligt under försäsongen. Det är oerhört viktigt att ha kontinuitet under hela säsongen.

I morgon reser vi oss ur försäsongsdvalan och väcks till en ny spännande säsong. Flera redan bekanta klubbar kommer att besöka Vångavallen under säsongen, men även nya bekantskaper. Vi kan alla vara eniga att dessa klubbar kommer ha svårt att bryta ned vårt blå stål. Låt alla säsongens hemmamatcher bli publikfester, kom och heja fram TFF till en framskjuten placering 2016.

Nu tar vi vid där som vi avsluta den makalösa säsongen i fjol och tar med allt det positiva från den. Vi är i svensk elitfotboll för att stanna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *