Sju år i vått och torrt

Tänk vad tiden går. Förra veckan, den 1 maj blev Stolt och trogen blå sju år. Det är inte klokt att initiativet från då ”still going strong”. Det har inte bara varit en resa för Trelleborgs FF som klubb utan även för Stolt och trogen blå.

När Stolt och trogen blå tog sina första stapplande stegen på Twitter den 1 maj 2011, då låg klubben i Allsvenskan. Samma säsong ramlade Söderslätts stolthet ur Allsvenskan och säsongen efter blev det även degradering från Superettan. Tunga säsonger för klubben men Stolt och trogen blå blommade ut, och fortsatte att utvecklas.

Efter tre säsonger i Division 1 Södra blev klubben åter en elitklubb och med avancemanget till Superettan. Under säsongerna i division ett fortsatte Stolt och trogen blå i samma anda som tidigare, om inte ännu mer. Alltså, oförändrat stöd oavsett serie. Sista säsongen i division ett blev helt magisk från början till slut. Detta gällde även för Stolt och trogen blå.

Just den sista säsongen i division ett blev även Stolt och trogen blås grundare Kennet ”Nille” Nilsson nominerad till ”Årets fan” av Unibet. Det blev mycket publicitet kring det och det gynnade såklart Stolt och trogen blå i flera avseenden.

Efter två säsonger i Superettan tog Trelleborgs FF åter steget upp i Allsvenskan. Där och då slöts cirkeln kan man säga, gällande klubbens resa från Allsvenskan till division ett och tillbaka igen. Ett återtåg under sex säsonger i dur och moll. Alla säsonger har innehållit sina guldkorn men även katastrofer. Det har funnits både med- och motgångar, hopp och förtvivlan. Stolt och trogen blå har hela tiden stått enade bakom klubben i såväl vått som torrt.

Under de senaste säsongerna har fokus legat helt och hållet på Twitter. Denna hemsida har mest fungerat som en samlingsplats för allt kring klubben, som ett komplement till Trelleborgs FFs officiella hemsida. Det kommer fortsätta att vara så, Twitter är och förblir prioritet ett i alla väder, oavsett.

Stolt och trogen blå har lämnat en tämligen anonym tillvaro och är tillbaka i hetluften efter avancemanget till Allsvenskan. Sedan 2014 är Twitter-kontot även klubbens officiella vilket är hedrande. Då vet man att det ideella arbete som bedrivs betyder något och är viktigt.

För att avsluta med lite kuriosa så har Stolt och trogen blå fram till dagens datum liverapporterat 206 matcher och bland annat samtliga seriematcher, hemma som borta sedan 1 maj 2011. Det är ibland svårt att ta in men en stor bedrift att ha åstadkommit.

Följ gärna Trelleborgs FF på Twitter, Facebook och Instagram.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *