Trelleborgs FF åter en elitklubb

Trelleborgs FF är tillbaka i Superettan 2016!
Väntan är över. Med två omgångar kvar av Division 1 Södra har Trelleborgs FF säkrat avancemanget till Superettan. Med andra ord är Söderslätts stolthet åter en elitklubb efter tre säsonger i division ett.

Efter dagens seger mot Eskilsminne IF har Trelleborgs FF ett ointagligt försprång för Örgryte IS att plocka in på de två återstående omgångarna. Förra säsongen vid den här tiden var läget ett helt annat för TFF, när division två knackade på dörren. Denna säsong har de varit outstanding och har hittills bara förlorat en av 24 seriematcher.

Långsiktighet är en av nycklarna till framgången. När Trelleborgs FF inför denna säsong tog beslutet att satsa långsiktigt och satte upp en tre års plan då kom resultaten. En annan nyckel är att TFF inte tippades att vinna serien eller vara ett av topplagen denna säsong. Mindre tyngd att bära på axlarna och mer fokus på att kriga och bevisa att TFF är fortfarande att räkna med.

En engagerad tränare i Patrick Winqvist är ännu en nyckel till årets framgång. TFF fick en tränare som aldrig hade varit i klubben tidigare, en ny röst som andas optimist. Det är underbart att se när Patrick under matcherna står upp i 90 minuter plus tillägg och manar på sina mannar.

En tränare vinner inga matcher själv utan spelarna är huvudnyckeln till avancemanget. Ett lagbygge med rutin och erfarenhet som sedan är spetsat med unga talanger som vågar ta plats. Trots skador har Trelleborgs FF agerat stabilt och tryggt. Spelare som har fått chansen har tagit den och därför har det varit en angenäm uppgift för tränare Winqvist att plocka ut startelvan inför varje match. Många spelare kan lyftas fram men bättre att lyfta fram hela laget än jaget.

Sista nyckeln är True Blues, Trelleborgs FF officiella supporterklubb som har rest land och rike runt och visat sitt stöd. Helt klart lagets tolfte spelare och det är roligt att se att supporterskaran har ökat under säsongens gång.

Nu väntar Superettan nästa säsong och Söderslätts stolthet kommer att få många blickar på sig. Det gäller dock att hålla huvudet kallt och fortsätta att tänka långsiktigt. Glöm att TFF spelar i Allsvenskan 2017, fokusera istället på en etablering i Superettan. Bevisa för både sig själv och alla andra att klubben är tillräckligt bra för att spela i näst högsta serien. Därefter kan vi prata om avancemang till högsta serien och det absoluta finrummet inom svensk fotboll.

Två seriematcher återstår innan säsongen 2015 är över. Helt betydelselösa? Icke! Trelleborgs FF har en förlustfri svit att hålla intakt. Dessutom väntar serietvåan Örgryte IS i nästa seriematch och då är det upp till bevis. TFF ska visa vem som är bäst i serien punkt slut.

Efter säsongen kommer Stolt och trogen blå att precis som förra säsongen att sammanfatta den gångna säsongen i en krönika. Dessutom, efter sista seriematchen den 1 november hemma mot FC Höllviken kommer Stolt och trogen blå även att publicera infografik baserat på statistiken från hela säsongen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *