Trelleborgs FF – ständiga underdogs

Söderslätts stolthet går just nu som tåget i Superettan. Innan sommaruppehållet blev det seger mot självaste serieledarna Brommapojkarna (3-1) och efter omstarten har det blivit två segrar till mot Degerfors (3-2) och Värnamo (2-1). Detta gör att Trelleborgs FF befäster sin plats i toppen av serien och är fortsatt bara fyra poäng från kvalplatsen till Allsvenskan.

Ska man tro spelbolagen så tror inte de på något avancemang för TFF till Allsvenskan denna säsong. Och så har det varit såväl innan som under säsongen. Som trogen TFF:are under hela livet är man ganska härdad och van att vara underdogs. Det är också då som klubben trivs som bäst. De kan helt enkelt komma smygandes bakom ifrån. Det räcker väl bara att nämna säsongen 2010, då Trelleborgs FF slutade femma i Allsvenskan efter en fantastisk höstsäsong.

Medan flera av seriekonkurrenterna värvar friskt under sommaren har TFF behållt sin trupp intakt och jobbat med det material som de har. Det är inte alltid till en fördel att plocka in nya spelare mitt under en säsong. Det är viktigt att ha en och samma grupp som växer sig starkare. En stark grupp som jobbar mot ett och samma mål kan slå vilket stjärnlag som helst. Här bör man nämna UEFA-cupen 1994/1995, då TFF slog ut dåvarande storlaget Blackburn Rovers och höll jämna steg med ett stjärnspäckat Lazio.

Vad än spelbolag sätter för odds på ett avancemang för TFF denna säsong, så vet klubben, spelarna och supportrarna att det är fullt möjligt. TFF är den ständiga underdogen som alltid reser sig och aldrig slutar tro. Söderslätts stolthet har varit en allsvensk klubb och kommer bli det igen. Resan dit är ständigt pågående och inte slutförd förrän klubben är en etablerad allsvensk klubb igen. Det vore fantastiskt att sluta cirkeln med nytt europaspel om några år.

Trelleborgs FF - ständiga underdogs enligt spelbolagen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *